вівторок, 27 листопада 2012 р.

Вони змінили світ


Вільям Генрі Ґейтс III (англ. William Henry "Bill" Gates III ; * 28 жовтня 1955, Сіетл, США) — засновник (Спільно з Полом Алленом) і голова ради директорів корпорації Майкрософт, спів-голова Фонду Білла і Мелінди Гейтс. У період з 1996 по 2007 рік був найбагатшою людиною планети за версією журналу Forbes.

Стівен Пол Джобс (англ. Steven Paul Jobs, Steve Jobs; * 24 лютого 1955 — † 5 жовтня 2011) , відомий як Стів Джобс — американський підприємець і винахідник. Був засновником, членом ради директорів і CEO (генеральним директором) корпорації Apple Inc.. Джобс також раніше займав посаду CEO компанії Pixar Animation Studios; в 2006 році The Walt Disney Company придбав Pixar і Джобс став членом ради директорів Disney. В 1995 році в мультфільмі «Історія іграшок» він був зазначений як виконавчий продюсер.
В кінці 1970-х років Джобс зі співзасновником компанії Apple Стівом Возняком створили один з перших комерційно успішних персональних комп'ютерів. На початку 1980-х років Джобс був одним з перших, хто побачив потенціал керованого мишкою графічного інтерфейсу користувача, що призвело до створення Macintosh.
Втративши владу в боротьбі з радою директорів 1985 року, Джобс був звільнений з Apple і заснував NeXT, яка спеціалізувалася на ринках бізнесу та вищої освіти. В 1996 році Apple придбав NeXT, а Джобс повернувся в компанію, яку співзаснував, і пробув її CEO з 1997 по 2011 роки. У журналі «Fortune» Стів Джобс був названий найвпливовішим підприємцем 2007 і потрапив до списку топ-менеджерів 2009.
1986 року Стів купив у Lucasfilm студію комп'ютерної графіки The Graphics Group, пізніше перейменовану в «Pixar». Він був її генеральним директором і основним акціонером до придбання її «Уолтом Діснеєм» 2006 року. До кінця свого життя Джобс був акціонером та членом ради директорів «The Walt Disney Company».

Сергій Брін (рос. Серге́й Миха́йлович Брин, англ. Sergey Brin, *21 серпня 1973) — американський мільярдер російського походження, разом з Леррі Пейджем — розробник пошукової системи та засновник компанії «Google».

Марк Цу́керберг (англ. Mark Zuckerberg; * 14 травня 1984, Вайт-Плейнс (англ. White Plains), Нью-Йорк, США) — американський програміст та підприємець, розробник і засновник соціальної мережі Facebook. Наймолодший у світі мільярдер. Мешкає в Пало-Альто, Каліфорнія.

Немає коментарів:

Дописати коментар