вівторок, 13 вересня 2016 р.

Інтернет-олімпіада 2016

Інтернет-олімпіада
з інформаційних технологій

Інформація від оргкомітету
Вітаємо з початком навчального року та маємо чудові новини! Інтернет-олімпіада з інформаційних технологій "ІОІТ-2016" стартувала!
1 вересня розпочала свою роботу номінація "Інформаційні системи та бази даних". І етап у цій номінації триватиме до 23 жовтня та складатиметься з практичного та тестового турів. До участі допускаються усі учні 9-11 класів, можливий також виступ учнів молодших класів за 9-11 класи. Жодних обмежень за місцем проживання чи навчання, основне - учасник повинен навчатися в закладі середньої чи професійно-технічної (1 курс) освіти на території України та зареєструватися в системі itolymp (https://itolym p.com/).
Наразі дев'ятикласникам запропоновано 5 задач для виконання в Excel, а учням 10-11 класів - 4 в Excel та 2 в Access. Роботи перевірятиме автоматична система, тож учні матимуть змогу тричі до остаточного завершення І етапу побачити часткові результати своєї роботи. Тест буде проведено 9 жовтня, завдання охоплюватимуть усі чотири додатки (для 9 класу - крік Access), також будуть завдання на логіку та загальний курс шкільної інформатики.
Усі деталі Ви можете дізнатися на сторінці номінації за посиланням: https://іоіт.укр/ісбд/. Також Ви можете звертатися за адресою оргкомітету orgcommittee@itolymp.com, на сторінках ІОІТ-2016 у соцмережах ВКонтакті (https://vk.com/ioitua) та Facebook (https://www.facebook.com/ioitua/).
Про початок роботи номінації "Веб-технології" буде повідомлено додатково.
Новий офіційний сайт змагання знаходиться за адресою http://іоіт.укр/. Тури змагання, як і раніше, проходитимуть в системі itolymp за адресою https://itolymp.com/.

Інтернет-олімпіада з інформаційних технологій — дистанційне змагання з трирічною історією, яке щороку поєднує сотні учнів шкіл України довкола вирішення цікавих нестандартних завдань підвищеної складності.
З цього року змагання проводиться у двох номінаціях: «інформаційні системи та бази даних» та «веб-технології». У кожній з номінацій Інтернет-олімпіада проводиться у кілька етапів. Останній етап може проводитися як очно, так і заочно, проте всі інші етапи проводяться виключно заочно за допомогою мережі Інтернет та сервісу itolymp.
Номінація «інформаційні системи та бази даних» у наших змаганнях три роки поспіль збирає понад 600 учасників з усіх регіонів України. За цей час учні створювали системи для супермаркетів, готелів, залізничних кас та Укрзалізниці в цілому, організації вступної кампанії до вишів України та багато інших цікавих застосунків – все це засобами усіма відомих програм пакету Microsoft Office – Word, Excel, PowerPoint та системи управління базами даних Access. Звучить дивно?) Але відповідно до закону Парето 80% користувачів знайомі лише з 20% функцій ц их додатків! І пошук рішень в межах запропонованого функціоналу захоплює, розвиває та спонукає дітей пов’язувати своє подальше життя з інформаційними технологіями.
Деталі - на сторінці номінації за посиланням: https://іоіт.укр/ісбд/.
Номінація «веб-технології» - новинка цього навчального року. Це вперше змагання з вебу проводитиметься серед учнів усієї України, та ще в онлайні! Наша команда авторів запропонує школярам нові нестандартні завдання на знання HTML, CSS та JavaScript, роботу з відомими фреймворками, бібліотеками сучасними технологіями – усе це заради створення веб-сторінок та збільшення просторів Інтернету!
Деталі - на сторінці номінації за посиланням: https://іоіт.укр/веб/.

Немає коментарів:

Дописати коментар