понеділок, 5 грудня 2016 р.

Готуємось до районної олімпіади з інформатики

Задачі IІ етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики 2015-2016 н.р. Вінницька область
Ви у тренувальній зоні сайту
Тут можна перевірити свої розв'язки задач ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади  школярів з інформатики  у Вінницькій області 2015-2016 н.р.
Олімпіада відбулася 13 грудня 2015 року

Завдання для учнів 7-9 класів

Задача Stamps. Двоє друзів колекціонують наліпки. Олег полюбляє наліпки з зображенням птахів, а Роман полюбляє з зображенням тварин. У Олега є непотрібні йому наліпки з тваринами, а у Романа є непотрібні йому наліпки з птахами. Вони обмінюють всі свої непотрібні наліпки на всі непотрібні наліпки товариша.
Технічні умови. Програма Stamps читає з пристрою стандартного введення 2 числа N, K (1 <= N, K <= 109)кількість непотрібних наліпок відповідно Олега і Романа. Програма виводить на пристрій стандартного виведення одне число - кількість наліпок, які отримав Олег під час обміну.
Приклади
Введення
Виведення
1 2 2
2 3 3
 
 
Задача Point1Обрахуйте, яку найбільшу кількість точок з цілочисельними координатами на листку в клітинку можливо накрити квадратом зі стороною N клітинок, при умові, що сторони квадрата паралельні сторонам клітинок.
Технічні умови. Програма Point1 читає з пристрою стандартного введення ціле число N (1 <= N <= 105).Програма виводить на пристрій стандартного виведення відповідь на задачу.
Приклади
Введення Виведення
1
2
4
9

  
Задача Calendar. Зустріч друзів відбувається кожного тижня в один і той самий день. Допоможіть друзям скласти календар зустрічей до кінця року - визначте дати усіх зустрічей та їх кількість, починаючи з першої і до кінця року.
Технічні умови. Програма Calendar читає із стандартного введення два числа - номер місяця і номер дня місяця, коли відбувається перша зустріч. Номер місяця може бути одним з чотирьох можливих чисел - 9, 10, 11, 12. Номер дня місяця - число від 1 до 30 для місяців з номерами 9 і 11 або від 1 до 31 для місяців з номерами 10 і 12. Прграма виводить на пристрій стандартного виведення дати усіх зустрічей до кінця року в хронологічному порядку, в один рядок першим місяць, потім день місяця, через пропуск. Заняття проходять кожного тижня, в той же день тижня, що і перша зустріч. Остання зустріч може проходити у будь-який день грудня, в тому числі і 31 числа.
Приклад
Введення
Виведення
11 20 11 20 11 27 12 4 12 11 12 18 12 25


Детальніше про олімпіаду + повний архів 

Немає коментарів:

Дописати коментар