четвер, 30 травня 2013 р.

Інтелектуальне майбутнє України

16 травня 2013 року в сесійній залі Будинку Рад відбулася зустріч керівництва області з переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко. голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, директор Департаменту освіти і науки Галина Гаврилюк взяли участь у цьому заході та привітали найрозумніших школярів області з їхніми успіхами і вручили переможцям подарунки.

Поздоровляючи юних черкащан, заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко відзначила, що згідно з новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича, нинішній рік оголошено Роком дитячої творчості. Зокрема, особливого значення набуває реалізація Президентської програми «Інтелектуальне майбутнє України».

У свою чергу послідовні дії обласної влади на Черкащині також дали можливість створити сучасну систему освіти, яка забезпечує гармонійний розвиток особистості та створює сприятливі умови для пошуку та розвитку талантів.

На ці цілі спрямована й дія обласної програми роботи з обдарованою молоддю, якою передбачено систематичні виплати стипендій переможцям учнівських олімпіад і конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Нині таку стипендію отримують 58 дітей, для цього в обласному бюджеті передбачено майже 300 тисяч гривень.

Із вітальним словом та словами подяки владі, своїм вчителям та батькам звернувся до учасників заходу учень 10 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею Кам'янської районної ради, який здобув 3 місце у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з географії і 2 місце у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (секція соціології).
 
Фото: директор Кам’янського ліцею Олег Чумаченко, учениця 11 класу Кам’янської ЗОШ №2 Дана Комірна, учень 11 класу ліцею Ярослав Майборода, начальник відділу освіти Кам’янської РДА Олександр Шамрай, учень 10 класу ліцею Олександр Морозов, учень 10 класу ліцею Денис Ємець, директор Кам’янської ЗОШ №2 Людмила Ємець.

Немає коментарів:

Дописати коментар